onsdag 10 juni 2009

Kd-kampanjer

Per Gharton sparar inte på krutet, då han på Newssmill beskriver Alf Svenssons seger över Ella Bohlin i EU-parlamentsvalet. Manschauvinism och bland det tarvligaste han någonsin sett i svensk politik, kallar han det.

Märkligt, är det minsta man kan säga om Per Garthons utspel. Att Alf Svensson är en äldre man och därtill en erfaren och populär politiker - populärare än sitt parti - fråntar honom knappast rätten att bedriva en effektiv kampanj för att komma in i Europaparlamentet. Och att andra män, som Leif GW Persson och Ian Wachtmeister, väljer att öppet stödja Alf Svensson får väl rimligen ses som deras demokratiska rättighet. Inte som det uttryck för manschauvinism och gubbvälde som Per Gharton vill ha det till.

Att Ella Bohlin inte lyckades komma in i parlamentet är naturligtvis tråkigt för henne och alla de som drivit hennes kampanj. Men att gå från att vara en nästan helt okänd politiker till att bli en välkänd politiker under bara några veckor är en minst sagt svår uppgift. Oavsett om man heter Ella Bohlin och är trettio eller har ett manligt namn och är femtio.

Emma

Inga kommentarer: